Günümüzde internet teknolojisinin büyük çoğunluğunu e-ticaret kapsamaktadır. Fiziksel mağaza yerine bir sanal mağaza açıp, oradan ürünleri fiziksel olarak satmak birçok üretici ve satıcının tercih sebebi olmuştur. Düşük maliyetler ve daha çok insana ulaşılabilmesi sebebiyle e-ticaret son yıllarda revaçta olan bir sistemdir. Peki e-ticaret sitesi nasıl olmalı, hangi altyapı kullanılmalı gibi soruları yanıtlayabilmek adına sizler için bu yazımızı derledik. Artıları ve eksilerini göz önünde bulundurarak son tercih kısmını size bırakacağız.

Popüler E-Ticaret Sitesi Altyapıları

Önce ana kategorilere ayıralım:

1-) Hazır CMS Sistemleri

2-) Özel Yazılım olarak iki kategoriye ayrılmaktadır.

Hazır CMS Sistemleri’ni sıralayalım:

1-) Opencart

2-) PrestaShop

3-) Woocommerce by WordPress

4-) Magento      

Şimdi gelelim avantaj ve dezavantajlarına:

1-) Opencart

e-ticaret-sitesi

İnternet dünyasının büyük çoğunluğunda tercih edilmektedir. Açık kod kaynaklı sistemde geliştirilebilirlik söz konusu olduğundan dolayı yazılımcılar sıklıkla kullanmaktadır. Sunulan eklentiler sayesinde birçok özellik ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz.

Avantajları:

Dezavantajları:

2-) PrestaShop

e-ticaret-sitesi

PrestaShop’da Opencart gibi açık kaynak kodlu bir şekilde yazılmış CMS’dir. Ücretli, ücretsiz tema/ modülleri bulunan PrestaShop’un avantajları ve dezavantajlarını ele alalım:

Avantajları:

Dezavantajları:

3-) Woocommerce by WordPress

e-ticaret-sitesi
woocommerce logo

Gelelim son yıllarda kullanımı hızlı bir şekilde artan, milyonlarca kullanıcısı olan WordPress’e. İnternet üzerinde bulunan sitelerin %40 – %45’ini WordPress oluşturmaktadır. Açık kaynak kodlu yazılan bu sistemde birçok işlem yapabilirsiniz. İlk olarak blog sistemi olarak oluşan bu sistem, sonrasında e-ticaret, kurumsal siteler ve hatta online kurs sitelerine kadar her türlü siteyi oluşturabilmeyi desteklemiştir ve başarılı da olmuştur. Woocommerce’ de WordPress’in bizlere sunmuş olduğu bir e-ticaret eklentisidir. Bu harika eklenti ile milyonlarca kullanıcıya ulaşabilirsiniz.

Avantajları:

Dezavantajları:

4-) Magento

e-ticaret-sitesi

Adobe tarafından geliştirilen e-ticaret sistemi sıklıkla tercih edilmektedir. Dünyaca ünlü markaların bile kullandığı bu sistem açık kaynak kodlu yazılmıştır. Bu sayede kolaylıkla düzenlenebilir.

Avantajları:

Dezavantajları:

2-) Özel Yazılım

e-ticaret-sitesi
e-ticaret-sitesi

E-ticaret dünyasında farklılık çok önemlidir. Marka bilinci yaratmak için kendi sektörünüzü yansıtan tasarımlar tercih edilmelidir. Tasarıma ve sitenin fonksiyonlarına göre fiyatı değişen özel yazılımlarda istediğiniz gibi düzenlemeler yaptırabilir ve bunlardan daha iyi verim alabilirsiniz.

Avantajları:

Dezavantajları:

Bu yazıda sizlere e-ticaret için en doğru altyapıyı belirledik. Avantajları ve dezavantajlarını göz önünde bulundurarak seçimi sizlere bıraktık. Bizlere göre, çok büyük bir e-ticaret sitesi kurulmayacaksa Woocommerce tercih edilebilir. Fakat büyük bir firma iseniz özel yazılım gerekebilir. Orta ölçekli firmalar için ise tercihimiz Opencart olmaktadır. E-ticaret sitesi fiyatları için bizden bilgi alabilirsiniz.